Web Hosting Hesabınıza WordPress Nasıl Kurulur?

«

Not: Bu prosedür Web Barındırma ve Bayi Barındırma planları için geçerlidir. Yönetim WordPress planları WordPress önceden yüklenmiş olarak gelir, bu nedenle manuel kurulum gerçekleştirmeye gerek yoktur.

WordPress, cPanel kontrol paneliniz aracılığıyla otomatik olarak kurulabilir.

  1. cPanel’de oturum açın
  2. Popüler Araçlar altında, 1 tıklamayla Uygulama Yükleyici’ye tıklayın. En popüler komut dosyalarının bir listesi görünecektir
  1. İmlecinizi En İyi Komut Dosyaları altındaki WordPress simgesinin üzerine getirin
  2. Yükle’ye tıklayın

Kurulum formunu aşağıdaki gibi doldurun:

  1. Protokol Seçin: Bir SSL sertifikası yapılandırdıysanız (https://) öğesini seçin, aksi takdirde (http://).
  2. Alan Adı Seçin: Açılır menüyü tıklayın ve alan adınızı seçin

(birden fazla etki alanınız varsa, yeni yüklemeyi gerçekleştirmek istediğiniz etki alanını seçtiğinizden emin olun)

  1. Dizinde: WordPress’i kök dizine kurmak istiyorsanız (önerilir), alanı boş bırakın. Aksi takdirde, web sitesinin altında bulunmasını istediğiniz dizini (alt klasörü) girin.
  2. Site Adı: WordPress web sitenize bir ad verin
  3. Site Açıklaması: Sitenizin ne hakkında olduğuna dair genel bir açıklama girin
  4. Çoklu Siteyi Etkinleştir (WPMU): Bu, tek bir WordPress kurulumu altında birden fazla web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Uzman bir kullanıcı değilseniz bu seçenek önerilmez.
  5. Yönetici Kullanıcı Adı: Yeni bir yönetici kullanıcı adı girin veya önerileni (yönetici) koruyun.   
  6. Yönetici Şifresi: Sağlanan şifre üreticisini kullanmanızı öneririz. Oluşturulan şifreyi hatırladığınızdan veya not aldığınızdan emin olun.  
  7. Yönetici E-postası: E-posta adresinizi girin.
  8. Dil Seçin: Çalışmak istediğiniz birincil dili seçin.
  9. Giriş Denemelerini Sınırla (loginizer): Bu güvenlik eklentisi, bir kişinin wordpress hesabınıza giriş yapmayı deneyebileceği miktarı sınırlayacaktır (önerilir).

Gelişmiş Seçenekler (isteğe bağlı)

Menüyü açmak için Gelişmiş Seçenekler’e tıklayın

  1. Veritabanı Adı: Web sitesine bağlı bir veritabanınız olmayacaksa, bunu değiştirmeden bırakmanızı öneririz. Bu durumda, veritabanı için içeren klasörü burada oluşturabilirsiniz.
  2. Tablo öneki: Ön ekin farklı olmasını istemiyorsanız, bunu değiştirmeden bırakmanızı öneririz.
  3. Güncelleme Bildirimleri E-postalarını Devre Dışı Bırak: Wordpress güncellemeleri hakkında e-posta almaktan kaçınmak istemiyorsanız bunu etkinleştirmeyin.
  4. Otomatik Yükseltme: Güncellemeler WordPress sitenizde en son güvenlik geliştirmelerini sağlayacağından, bu seçeneği etkinleştirmenizi (kutuyu işaretlemenizi) şiddetle öneririz.
  5. WordPress Eklentilerini Otomatik Yükselt: Eklentilerinizin güncel ve güvenli olduğundan emin olmak için bu seçeneği etkinleştirmenizi (kutuyu işaretlemenizi) şiddetle öneririz.
  6. WordPress Temalarını Otomatik Yükselt: WordPress temanızın güncel ve güvenli olduğundan emin olmak için bu seçeneği etkinleştirmenizi (kutuyu işaretlemenizi) şiddetle öneririz.
  7. Yedekleme Konumu: Varsayılan ayarı koruyun (Varsayılan). WHC barındırma istemcilerine, WordPress tabanlı bir yedekleme programına olan ihtiyacı ortadan kaldıran otomatik bir yedekleme programı (JetBackup) sağlanır.
  8. Otomatik Yedeklemeler ve Yedekleme Döndürme: Varsayılan ayarı koruyun (Yedekleme). Otomatik yedeklemeler, web barındırma hesaplarında zaten WHC tarafından yönetilmektedir ve burada yönetilmemelidir.

Tema Seçin: Temalar daha sonra Wordpress yöneticinizden seçilebilir (veya değiştirilebilir). Ancak burada bir başlangıç ​​teması seçebilirsiniz. Menüyü açmak için Tema Seç’e tıklayın

  1. Arama: Web siteniz için olası temalara (şablonlara) göz atmak için aramayı tıklayın. Temaları bulmak için arama çubuğuna sektöre özel kelimeleri de yazabilirsiniz.
  2. Seçin: WordPress olası temalar hakkında birkaç öneri sunacaktır. Seç’e tıklayarak birini seçebilirsiniz.  
    Düzenlemek
  3. Yükle: WordPress’i yüklemeye hazır olduğunuzda tıklayın
  4. Kurulum Ayrıntılarını E-posta Gönder: Kurulum hakkında bilgi almak için bir e-posta adresi ekleyin.

Kurulum Tamamlandı: Bu bilgiyi kaydedin!

Kurulum bittiğinde kurulum sayfasına yönlendirileceksiniz.

  1. sitenize bir bağlantı
  2. Sitenizin yönetim bölümüne bir bağlantı

Wordpress hesabınızda oturum açmak için: Yeni web sitenizin yönetim bölümünün bağlantısını tıklayın ve az önce oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifreyi girin. Ayrıca web sitenize erişerek ve adres çubuğuna wp-admin ekleyerek Wordpress yöneticinize giriş yapabilirsiniz. Örneğin, adres çubuğuna www.alanadiniz.com/wp-admin girerek.

Artık WordPress ile yeni bir web sitesi oluşturmaya hazırsınız!

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *